Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Επείγουσα έρευνα για τις τιμές στα LIDL ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας


Ο οικονομικός εισαγγελέας Νικ. Παντελής παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της αισχροκέρδειας ή όχι από τους υπεύθυνους της αλυσίδας καταστημάτων LIDL Hellas.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στην κ. Ράικου την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τελέσεως ή μη εγκλημάτων αισχροκέρδειας (άρθρο 405 του Ποινικού Κώδικα) από τους κατά το νόμο υπεύθυνους της εκπτωτικής αλυσίδας λιανικών πωλήσεων LIDL HELLAS, ενόψει του ότι σύμφωνα με αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης (29.3.2012), η επίμαχη αλυσίδα καταστημάτων φέρεται να «πωλεί στην Ελλάδα 51 από τα 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από την ίδια, σε τιμές υψηλότερες από τις τιμές στις οποίες τα ίδια προϊόντα πωλούνται στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Βουλγαρία».

Παράλληλα, ο κ. Παντελής επισημαίνει στην παραγγελία του ότι «επειδή η φύση της προκαταρκτικής αυτής εξέτασης, απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και έρευνα, ειδικότερα, δε συλλογή και σύγκριση πολλών και διαφορετικών στοιχείων, όπως το κόστος κτήσεως, μεταφοράς, αποθήκευσης και συντήρησης κάθε προϊόντος σε πέντε διαφορετικές χώρες, καθώς επίσης τις διαφορετικές φορολογικές επιβαρύνσεις και συνθήκες αγοράς σε κάθε χώρα χωριστά, η πιο πάνω εξέταση ενδείκνυται να ανατεθεί στην Οικονομική Αστυνομία».

Η Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Παντελή έχει κατ' εξοχήν επιχειρησιακό χαρακτήρα και κύρια αποστολή της είναι η διεξαγωγή εξειδικευμένων ερευνών σε σχέση με το οικονομικό έγκλημα και για το λόγο αυτό διαθέτει «την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για την επιτυχή διεξαγωγή και περαίωση, μιας τέτοιου είδους και εκτάσεως έρευνας».

Πηγή : kathimerini.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φόρμα επικοινωνίας: Η Γνώμη σας για την συνέχεια της σελίδος μας;

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *